Bucataria romana
Este singura carte de bucate noua care s-a tiparit in Principatele Romane in epoca lui Cuza si, chiar daca nu toate retetele din cuprinsul sau sunt neaose, cel putin ii datoram autorului, Christ Ionnin, aceasta asociere salutara de cuvinte. Bucataria romana, carte coprinzatoare de mai multe retete de bucate si bufet (Proprietar: Christ Ionnin, Bucuresci. Typographia Stephan Rassidescu, 1865) are meritul de a alatura retetelor straine, culese de prin carti, si cateva retete romanesti, unele de tip zahana, specifice mahalalelor bucurestene din secolul al XIX-lea. Desi promisese in prefata noi si noi editii, autorul s-a oprit la una. Dupa 153 de ani, in 2018, editura GastroArt face gestul de a readuce la lumina cartea care a pus in brazda samanta constiintei gastronomice nationale. - Simona Lazar
Titlul atrage atentia prin aceasta pretentie de autenticitate in ale bucatariei, legand diferite feluri de bucate de o oarecare specificitate locala. Citind insa carticica, observi ca lucrurile sunt destul de amestecate si ca bucataria romana de la 1865 este mai degraba una "universala", specifica unei Europe de la acea epoca. - Constanta Vintila-Ghitulescu
Descrierea produsului
Este singura carte de bucate noua care s-a tiparit in Principatele Romane in epoca lui Cuza si, chiar daca nu toate retetele din cuprinsul sau sunt neaose, cel putin ii datoram autorului, Christ Ionnin, aceasta asociere salutara de cuvinte. Bucataria romana, carte coprinzatoare de mai multe retete de bucate si bufet (Proprietar: Christ Ionnin, Bucuresci. Typographia Stephan Rassidescu, 1865) are meritul de a alatura retetelor straine, culese de prin carti, si cateva retete romanesti, unele de tip zahana, specifice mahalalelor bucurestene din secolul al XIX-lea. Desi promisese in prefata noi si noi editii, autorul s-a oprit la una. Dupa 153 de ani, in 2018, editura GastroArt face gestul de a readuce la lumina cartea care a pus in brazda samanta constiintei gastronomice nationale. - Simona Lazar
Titlul atrage atentia prin aceasta pretentie de autenticitate in ale bucatariei, legand diferite feluri de bucate de o oarecare specificitate locala. Citind insa carticica, observi ca lucrurile sunt destul de amestecate si ca bucataria romana de la 1865 este mai degraba una "universala", specifica unei Europe de la acea epoca. - Constanta Vintila-Ghitulescu
Detaliile produsului