headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% -30% la Corint si Leda

siii TRANSPORT GRATUIT

la TOATE comenzile peste 50 lei!

Profita acum!
uvpmobilecartipasti18apr24
  • Beletristica

George Calinescu

George Calinescu (1899 -1965) a fost critic, istoric literar, scriitor, publicist, academician roman, personalitate enciclopedica a culturii si literaturii romane. Este considerat drept unul dintre cei mai importanti critici literari romani din toate timpurile, alaturi de Titu Maiorescu sau Eugen Lovinescu. Si-a semnat intotdeauna articolele ca G. Calinescu, dupa o moda destul de raspandita in perioada interbelica. Si-a luat licenta in Litere in 1923, iar teza sa de licenta a purtat titlul: "Umanismul lui Carducci". Devine profesor de limba italiana la diverse licee bucurestene si timisorene, apoi pleaca la Roma pentru doi ani, cu o bursa pentru Scoala romana din Roma. Sub indrumarea profesorului Ramiro Ortiz a inceput sa traduca din limba italiana. In timpul studentiei a tradus romanul lui Giovanni Papini, "Un om sfarsit" si o nuvela din romanul lui Giovanni Boccacio, "Decameronul" (1921). Devine in 1936 doctor in litere la Universitatea din Iasi cu o teza despre Avatarii faraonului Tla. A fost profesor universitar la Facultatea de Litere din Iasi si la Facultatea de Litere si Filozofie din Bucuresti. George Calinescu este autorul unor studii fundamentale despre scriitori romani (Viata lui Mihai Eminescu, Opera lui Mihai Eminescu, Viata lui Ion Creanga s.a.). Publica, dupa 1945, studii si eseuri privind literatura universala (Impresii asupra literaturii spaniole, Scriitori straini). In anul 1953 ii apare romanul "Bietul Ioanide", iar incepand cu 1956 revine in publicistica printr-o rubrica permanenta (Cronica optimistului) tinuta in saptamanalul cultural Contemporanul. Moare la varsta de 65 de ani, in urma unei boli hepatice.
Citeste mai mult
Pornim in aventura cu Tom Sawyer, copiii capitanului Grant, o insotim pe micuta Heidi in calatoria ei sau traim suspansul in cazurile misterioase ale detectivului Sherlock Holmes! Gasim o lumea plina de povesti si legende in colectia de carti a editurii Gramar! Literatura romana si cea universala isi dau mana si alcatuiesc pentru iubitorii de lectura o biblioteca impresionanta. Titlurile publicate prin intermediul acestei edituri sunt semnate de numele celor mai cunoscuti si apreciati autori ai tuturor timpurilor, cum ar fi: Jules Verne, Feodor Dostoievski, Charles Dickens, Lewis Caroll, Mark Twain sau Edmondo de Amicis. Editura Gramar va invita sa descoperiti cele mai frumoase capodopere ale literaturii si filosofiei universale, dar si cele mai indragite si citite romane romanesti, pentru copii, tineri ori adulti. Pentru exemplificare, iata doar cateva titluri: Enigma Otiliei, Mara, Ciulinii Baraganului, Fram, ursul polar, Moara cu noroc, Basmele romanilor etc. De pe rafturile editurii nu lipsesc nici cartile de colorat pentru cei mici, vesele si atent ilustrate, cu ghicitori si eroi din povestile copilariei. Preocuparile editorilor de la Gramar s-au indreptat si spre volumele de versuri, teatru, fabule si schite, care completeaza astfel oferta generoasa de carte, ce reprezinta o sursa valoroasa de informare si de relaxare.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 2 din 2 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one