headerdesktop raowktrgr10mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile raowktrgr10mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

RAO cu -50% -30%

si TRANSPORT GRATUIT

peste 70 lei, oriunde in Romania!

Rasfoieste si comanda.
uvpmobileredmari29apr24
  • Beletristica

Nikos Kazantzakis

Nikos Kazantzakis (1883-1957) s-a nascut la Iraklion, in insula Creta, unde a fost si inmormantat. intre 1902 si 1906 a urmat dreptul la Universitatea din Atena, apoi, timp de doi ani, si-a continuat studiile la Paris, unde a audiat cursurile filozofului Henri Bergson. A strabatut Grecia si lumea in lung si-n lat, calatorind ca nici un alt scriitor grec. Aflat vesnic in conflict cu autoritatile din tara pentru opiniile sale indraznete (asemenea prietenului sau Panait Istrati, era atasat ideilor de stanga), desi a indeplinit o vreme si functii publice, a gasit mai multa audienta in strainatate decat in Grecia. A fost nominalizat in mai multe randuri la Premiul Nobel. A primit, in 1956, Premiul pentru Pace la Viena. In jumatatea de secol daruita literaturii, a fost creatorul unei opere de dimensiuni impresionante: poezie (Odiseea. o continuare moderna, 1938, contine 33333 de versuri), proza (in afara faimosului Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas, 1946, a scris romane care sunt tot atatea momente de ref erinta ale literaturii secolului XX — intre care Hristos rastignit din nou, 1948, Ultima ispita a lui Hristos, terminat In iulie 1951, dar publicat in Grecia in 1955, si Capitan Mihalis, 1953), dramaturgie, memorialistica (cartile sale de calatorie au repurtat, de asemenea, un mare succes), eseuri si traduceri (Divina Comedie, Odiseea etc.). S-a bucurat de celebritate in lume ca nici un alt autor grec, detinand recordul de traduceri: in peste 100 de tari. Raport catre El Greco, terminat in 1956, a aparut dupa moartea lui Kazantzakis, in 1961, si a fost tradus in peste 15 limbi — versiunile germana franceza inregistrand un record de reeditari, 13 si , respectiv, 9.
Citeste mai mult
Pornim in aventura cu Tom Sawyer, copiii capitanului Grant, o insotim pe micuta Heidi in calatoria ei sau traim suspansul in cazurile misterioase ale detectivului Sherlock Holmes! Gasim o lumea plina de povesti si legende in colectia de carti a editurii Gramar! Literatura romana si cea universala isi dau mana si alcatuiesc pentru iubitorii de lectura o biblioteca impresionanta. Titlurile publicate prin intermediul acestei edituri sunt semnate de numele celor mai cunoscuti si apreciati autori ai tuturor timpurilor, cum ar fi: Jules Verne, Feodor Dostoievski, Charles Dickens, Lewis Caroll, Mark Twain sau Edmondo de Amicis. Editura Gramar va invita sa descoperiti cele mai frumoase capodopere ale literaturii si filosofiei universale, dar si cele mai indragite si citite romane romanesti, pentru copii, tineri ori adulti. Pentru exemplificare, iata doar cateva titluri: Enigma Otiliei, Mara, Ciulinii Baraganului, Fram, ursul polar, Moara cu noroc, Basmele romanilor etc. De pe rafturile editurii nu lipsesc nici cartile de colorat pentru cei mici, vesele si atent ilustrate, cu ghicitori si eroi din povestile copilariei. Preocuparile editorilor de la Gramar s-au indreptat si spre volumele de versuri, teatru, fabule si schite, care completeaza astfel oferta generoasa de carte, ce reprezinta o sursa valoroasa de informare si de relaxare.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 6 din 6 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one