headerdesktop humwk17mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile humwk17mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-20% la Humanitas

Peste 1200 de titluri

Lichidari cu pana la -83%

Profita acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Radu Pavel Gheo

Probabil, cel mai cunoscut lucru despre scriitorul Radu Pavel Gheo este ca a castigat la Loteria Vizelor, ca a locuit o vreme in SUA, dar s-a intors in tara. Despre acest lucru gasiti mai multe in volumul sau de eseuri "Adio, adio, patria mea cu i din i si a din a". Scriitorul cunoscut pentru cartile sale SF si studiile despre acest domeniu, dar si pentru volumele de eseuri : Adio, adio, patria mea..., Dex-ul si sexul, Romanii e destepti, a lansat recent un roman in care se regaseste si tema dorintei romanilor de emigra. Nu este, insa, un roman autobiografic. Multi oameni nu stiu ca Radu Pavel are o slabiciune pentru muzica. Intrebat de un jurnalist ce i-ar fi placut sa faca, daca "ar fi putut altfel", scriitorul a raspuns: "Mi-ar fi placut sa fac muzica. Sa compun sau fie si macar sa interpretez. Muzica mi se pare arta universala, cea mai apropiata de perfectiune, care poate ajunge la om nemediata altfel decit de organul auzului. Bun, pentru anumite genuri e necesara si o anumita educatie muzicala, dar ca arta in sine n-are restrictiile pe care le au alte arte, iar impactul ei poate fi coplesitor, mult mai coplesitor decit cel al literaturii, filmului, picturii etc. Orfeu e profet, fiu de zeu si imblinzitor al naturii, Homer e doar bard si povestitor. Asta nu inseamna ca pentru mine literatura ar fi fost a doua optiune. De cind am descoperit cartile, de pe la patru-cinci ani, m-a fascinat scrisul, felul cum se fac povesti din semne negre puse pe hirtie. De-atunci nu mi-am dorit altceva. Daca n-as fi fost scriitor, as fi ramas cu siguranta un cititor indirjit. Muzician sau compozitor nu m-am imaginat niciodata. Mai ales ca sint afon, iar daca vreau sa dau un spectacol comic, e de-ajuns sa ma straduiesc sa intepretez vreun cintec in public, de preferinta unul mai greu, cu acute si joase. A, de fapt am avut un episod muzical in studentie: am vrut sa invat sa cint la tobe, la baterie. Aici nu deranja atit de tare ca eram afon, important era sa prind si sa tin un ritm. Am avut si propriul meu set de tobe, autohton, de Reghin, pentru vreo sase luni, si am incercat sa improvizez o trupa de rock impreuna cu doi timisoreni, dintre care unul mi-era coleg de facultate. Numai ca n-a mers. Sint si eu pe undeva pe lista imaginara a milioanelor de formatii ratate din istoria recenta. Sa mai zic si ca atunci cind eram mic, imi visam sa devin cosmonaut (varianta sovietica a astronautului)? E ceva banal, mai toti pustii din generatia mea visau la asta. Desi stiu citiva mai realisti, care si-au dorit sa fie soferi, si chiar au reusit. Eu nici azi n-am carnet de sofer, dar, dupa cum probabil ca banuiesti, nici cosmonaut n-am ajuns. Cred ca ramin totusi la scris."
Citeste mai mult
Editura Integral a aparut pentru prima oara pe piata romaneasca in anul 1996, dar s-a "relansat" in forta in 2014. In prezent, editura ofera publicului mai mult de 100 de titluri, carti in format clasic, dar si e-book, care se incadreaza in domeniile beletristica, biografii si memorii, gastronomie, stiinte umaniste, economie, precum si carti dedicate celor mici. Mentionam ca editura a lansat si revistele: "Fusion" si "Almanah Junior" si a scos pe piata volume "bestseller", cum sunt: "Marea Spovedanie a brokerului fugar" de Cristian Sima, "Phoenix" de Nicolae Covaci, "Manualul mamicii Zen", scrisa de Raluca Zenga, "Antrenor" - Walter Zenga, "Gazele de sist si fracturarea hidraulica-intre mit si realitate", autor Constantin Cranganu. "Integral" a fost declarata in 2015 "cea mai dinamica editura din Romania si cel mai spectaculos new entry din industria editoriala". La aceasta editura au aparut seriile: "Iubiri si intrigi la palat" si "Secretele Bucurestilor", al caror autor este Dan-Silviu Boerescu, scriitor, jurnalist si director editorial la "Integral" si autorul mai multor carti de gastronomie. Cei interesati de destinul unor artisti romani cunoscuti se pot bucura de cartile care ne spun povestea vietii lor: Maria Tanase, Anda Calugareanu, Mihaela Runceanu, Vasilica Tastaman, Madalina Manole, Malina Olinescu sau Mihaela Ursuleasa, toate aceste titluri fiind grupate in colectia: "Destine controversate".
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one