headerdesktop ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Plaseaza comanda si alege-ti CADOUL!

Reduceri - Transport GRATUIT peste 75 lei

CADOURI la alegere!

Comanda acum!
uvpmobileredmari26mai24
  • Carti

J.W. Goethe

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) a fost un poet german, ilustru ganditor si om de stiinta, una dintre cele mai de seama personalitati ale culturii universale. Primind o educatie aleasa, a studiat desenul, muzica (pianul si violoncelul), scrima, calarie, literatura germana si universala, limbi straine vechi si moderne. Goethe a iubit literatura de timpuriu, la care avea acces prin vasta biblioteca de circa 2000 de volume a tatalui sau. In toamna anului 1765 Goethe incepe sa studieze Dreptul la Universitatea din Leipzig pe care o termina in 1768. Timp de cincisprezece ani, initiata la Strassburg si continuata pana la plecarea la Weimar, productia lirica a lui Goethe a fost prestigioasa, de o varietate intinsa, de la ingenuitatea populara din "Heidenroslein" ("Macesul") pana la gratia de salon din ciclul "Kleine Blumen, kleine Blatter" ("Flori marunte, frunze mici"). In acest timp a inceput sa lucreze la primele versiuni ale lucrarii sale "Faust". Adevarat poem universal, "Faust" este o creatie care insumeaza cautari si concluzii cruciale in istoria omenirii. Alte opere semnificative sunt: "Suferintele tanarului Werther", "Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister", "Afinitate electiva", "Prometeu" etc. Ca promotor al evolutionismului, Goethe a emis ipoteze privitoare la geneza diferitelor organe ale plantelor in lucrarea sa "Metamorfoza plantei", in 1790. Cu aceasta lucrare el justifica locul morfologiei in domeniul botanicii. In anul 1808 Goethe a fost primit de Napoleon I si decorat cu Crucea Legiunii de Onoare. Goethe si sotia lui, Cristiane, au avut cinci copii. Moare la 22 martie 1832, bolnav de pneumonie.
Citeste mai mult
Bazele editurii Niculescu au fost puse in urma cu doua decenii si jumatate, mai exact in anul 1993, cand initiatorii acestui proiect de anvergura si-au propus sa aduca in fata cititorilor lucrarile unor reputati profesori universitari, cercetatori si scriitori romani. Lor li s-au adaugat numeroase titluri ale unor autori straini, pe care editura romaneasca ii promoveaza. Ce anume diferentiaza aceasta institutie de restul editurilor de pe piata? Linia editoriala orientata catre dictionare, ghiduri de conversatie si cursuri pentru invatarea limbilor straine, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, harti si ghiduri utile pentru cei care calatoresc. Adaugam aici si volumele de beletristica, literatura universala contemporana, stiinte umaniste, biografii si memorii. Nu in ultimul rand, editura aloca o importanta deosebita manualelor scolare, atlaselor si cartilor educationale pentru copii, ajutandu-i pe cei mici sa se familiarizeze cu primele notiuni de limba straina (engleza, germana, franceza). Aceste carti sunt insotite de imagini, au un format atractiv si sunt incadrate in diferite categorii de varsta. In ultimii ani, editura Niculescu a facut un pas esential catre cititori, lansand pe piata cartile in format digital (eBooks), aflate la tot mai mare cautare in aceasta era atat de tehnologizata. Pe site-ul Libris.ro va asteapta in prezent peste 400 de titluri de carte, aparute la editura Niculescu.
Citeste mai mult

Carti

1 - 2 din 2 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one