headerdesktop ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Plaseaza comanda si alege-ti CADOUL!

Reduceri - Transport GRATUIT peste 75 lei

CADOURI la alegere!

Comanda acum!
uvpmobileredmarizl21mai24
  • Carti

Care Santos

Care Santos s-a nascut in 1970, in orasul Mataro din apropierea Barcelonei. A scris de la varsta de opt ani, castigand prima competitie literara la 14 ani. A studiat mai intai dreptul, urmand traditia familiei, iar apoi filologia la Universitatea Autonoma din Barcelona. Si-a inceput cariera jurnalistica la Diari de Barcelona, lucrand ulterior in redactiile cotidienelor ABC si El Mundo. A debutat in 1995 cu volumul "Cuentos citricos". Este autoarea a opt romane, sase volume de proza scurta, doua volume de poezii, precum si a numeroase carti pentru copii si adolescenti, pentru care a primit o serie de premii importante: Ciudad de Alcala, Ana Maria Matute, Alfonso Cossio, Gran Angular, Edebe. Printre volumele publicate de Care Santos se numara "Intemperie" (1996, povestiri), "Aprender a huir" (2002, roman), "El dueno de las sombras" (2006, roman), "La muerte de Venus" (2007, roman), "Los que rugen" (2009, povestiri). Roman ambitios si scris admirabil, "Incaperi ferecate" (Habitaciones cerradas) a aparut in 2011, avand o ascensiune internationala spectaculoasa. In prezent, Care Santos este critic literar la suplimentul El Cultural al ziarului El Mundo si coordoneaza site-ul dedicat literaturii spaniole La Tormenta en un Vaso. Este fondatoarea Asociatiei Tinerilor Scriitori Spanioli, a carei presedinta a fost timp de opt ani. Cel mai recent roman al sau, "El aire que respiras" (2013), consemneaza istoria unei celebre librarii barceloneze, care o reflecta deopotriva pe cea a familiei care o mosteneste din tata-n fiu, dar si pe cea a orasului.
Citeste mai mult
Fondata in 1995 la Chisinau, editura Cartier ramane una dintre cele mai semnificative institutii de acest gen din Republica Moldova. Avand in frunte poeti, scriitori si publicisti cu calitati profesionale care ii recomanda, editura a dezvoltat in cei peste 20 de ani de activitate o linie proprie de productie, incepand de la continut si grafica, pana la distributie si vanzari. Pe lista de titluri gasim beletristica, stiinte umaniste, carti penrtu copii, arta, arhitectura si design, precum si numele unor autori de referinta in spatiul cultural autohton: Tudor Arghezi, Grigore Vieru, Mihai Eminescu, Liviu Rebreanu, Nichita Stanescu. La acestia, editura adauga traducerile unor scriitori importanti din literatura universala: Oscar Wilde, Dante Aligheri, William Shakespeare etc. Potrivit reprezentantilor Cartier, tirajul mediu al unui exemplar tiparit de aceasta editura este de circa 5.500 de exemplare. In anul 2011, a fost initiat proiectul 'Biblioteca deschisa', sub directa coordonare a scriitorului Vasile Ernu, prin care s-a dorit o promovare autentica a autorilor contemporani din spatiul cultural est-european. Pentru a tine pasul cu evolutia tehnologiei, casa de productie a scos pe piata si carti in format electronic, avansand cu pasi repezi in acest domeniu. In 2012, la Targul de Carte din Bucuresti, in cadrul decernarii premiilor Gaudeamus, editura Cartier a fost distinsa cu Premiul de Excelenta.
Citeste mai mult

Carti

1 - 8 din 8 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one