Cartea prezinta evolutia cunoscutei si indragitei chiftele, de la varianta sa cea mai simpla - chiftea servita intr-o chifla taiata in doua - pana la sofisticatii hamburgeri cu gorgonzola, seitan sau langustine. Datorita acestor ingrediente, simpla chifla umpluta cu o chiftea de carne tocata, vedeta tuturor fast-food-urilor, se transforma intr-un adevarat festin culinar. Facem cunostinta cu variantele de hamburgeri pentru vegetarieni sau vegani, iar din retetele prezentate capatam informatii detaliate pentru a-i putea prepara acasa, dupa preferinte.
Cuprins:
- In general despre hamburgeri
- Variante clasice si simple, cu carne
- Pur si simplu delicios - hamburgeri cu peste si fructe de mare
- Burgeri vegetarieni si vegani
- Burgeri speciali pentru gurmanzi
- Sosuri, garnituri
- Index retete
Fragment din cartea de retete:
“BURGER CU TOCINEI (CHIFTELUTE DE CARTOFI)
Ingrediente pentru 4 bucati
• 600 g carne tocata de vita
• Sare
• Piper proaspat macinat
• 2 rosii mari
• 800 g cartofi fainosi
• 1 lg faina (faina de grau tip 00)
• 1 ou (marimea M)
• 30 ml ulei de floarea-soarelui
• 30 g unt
• 4 felii de branza Emmental
Timp de preparare
• 40 minute
1 Carnea tocata se pune intr-un bol, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se framanta bine si se formeaza 4 chiftele de carne. Pana la prelucrare se pun la rece. Se spala rosiile, se curata si se feliaza.
2 Se incinge cuptorul la 160°C, la modul de incalzire superior si inferior (intr-un cuptor cu convectie la 140°C).
3 Se curata cartofii, se dau pe razatoare si se storc intr-un prosop curat de bucatarie. Cartofii razuiti se framanta cu faina si cu oul. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
4 Din pasta cu cartofi se formeaza 8 tocinei (chiftelute de cartofi). Un vas mare antiaderent se unge cu ulei de floarea-soarelui si se asaza in el tocineii. Vasul se pune pe foc, se incinge, iar tocineii se prajesc pe ambele parti cate 3-4 minute.
5 Tocineii prajiti se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga excesul de ulei, dupa aceea se asaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. In cuptorul incins, se coc circa 8-10 minute pana se rumenesc usor.
6 Intre timp se incinge untul intr-o tigaie antiaderenta. Se pun chiftelele de carne si se prajesc pe fiecare parte cate 4-5 minute.
7 Se pun pe farfurii 4 tocinei. Peste acestia se asaza feliile de rosii, branza si chiftelele. Urmeaza ceilalti 4 tocinei, iar burgerii deliciosi se pot servi imediat."