Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

eBook Istoriile alimentatiei. Ce va sa zica a manca

De (autor): Jacques Attali

0
(0 review-uri)
eBook Istoriile alimentatiei. Ce va sa zica a manca - Jacques Attali
Rasfoieste

eBook Istoriile alimentatiei. Ce va sa zica a manca

De (autor): Jacques Attali

0
(0 review-uri)

Ce mincau oamenii cu mii de ani in urma? Ce vor minca peste un secol? Cum si unde au aparut focul, agricultura, cresterea animalelor? Ce mincau imparatii romani? Dar cei chinezi sau regii Frantei? Cum mincau supusii lor? Cum se explica interdictiile alimentare din fiecare religie? A disparut cu adevarat canibalismul? Ce legaturi sint intre sexualitate si alimentatie? Cum si unde au aparut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine maninca insecte? Dar alge? Ce maninca bogatasii de astazi? Ce popoare se hranesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentatie sanatoasa pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligati sa mincam ceea ce ne va impune o inteligenta artificiala? Oare miine vom mai sta la masa impreuna? Aceasta vasta fresca infatiseaza modul in care am trecut de la o alimentatie variata, naturala si abundenta la produse alimentare standardizate, industriale si facute pe banda rulanta, otravuri si pentru om, si pentru natura. Ea dezvaluie imensa putere economica, ideologica si politica a industriei alimentare, precum si legaturile mai putin cunoscute dintre mincare si conversatie, dintre alimentatie si putere sau dintre ceea ce mincam si geopolitica.

Citeste mai mult

24.66Lei

24.66Lei

Primesti 24 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Disponibil

Descrierea produsului

Ce mincau oamenii cu mii de ani in urma? Ce vor minca peste un secol? Cum si unde au aparut focul, agricultura, cresterea animalelor? Ce mincau imparatii romani? Dar cei chinezi sau regii Frantei? Cum mincau supusii lor? Cum se explica interdictiile alimentare din fiecare religie? A disparut cu adevarat canibalismul? Ce legaturi sint intre sexualitate si alimentatie? Cum si unde au aparut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine maninca insecte? Dar alge? Ce maninca bogatasii de astazi? Ce popoare se hranesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentatie sanatoasa pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligati sa mincam ceea ce ne va impune o inteligenta artificiala? Oare miine vom mai sta la masa impreuna? Aceasta vasta fresca infatiseaza modul in care am trecut de la o alimentatie variata, naturala si abundenta la produse alimentare standardizate, industriale si facute pe banda rulanta, otravuri si pentru om, si pentru natura. Ea dezvaluie imensa putere economica, ideologica si politica a industriei alimentare, precum si legaturile mai putin cunoscute dintre mincare si conversatie, dintre alimentatie si putere sau dintre ceea ce mincam si geopolitica.

Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one